Toiminta

Toiminnan esittelyt:Esittelemme toimintaamme joka tiistai klo 13. Tähän esittelytilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet, ilman ennakkovarausta.

Mikäli tämä aika ei sovi, voit soittaa ja varata jonkun muun ajan. Extempore-esittelyihin meillä ei ole aikaa.

Ryhmäkuvaukset (syksy ja kevät, ei kesällä!)

Hartaus: Hartautta Hyvän mielen talolla käy pitämässä seurakunnan työntekijä. Hiljennytään hengellisten teemojen ympärille (pääsääntöisesti joka toinen to klo 14

Kaksisuuntaisten vertaistukiryhmä maanantaisin klo 14 parillisilla viikoilla. Ryhmä on aito vertaistukiryhmä, jossa on kaksi vertaisohjaajaa Eeva. Ryhmään voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

Levyraati: Kuunnellaan uutta ja vanhaa musiikkia torstaisin klo 11, ryhmästä vastaa ohjaaja. Aulavastaavalla on toivelista johon jäsenet voivat liittää omat toiveensa.

Tietovisa: visaillaan olohuoneessa perjantaisin klo 11.

Bingo: kevytmielinen peliryhmä olohuoneessa joka ti klo 13:45

Karaoke: lauletaan yhdessä keskiviikkoisin klo 16-18

Rentoutus: Rentoutusta harjoitetaan Sirpa Valeniuksen (ulkopuolinen vetäjä) johdolla keskiviikkoisin klo 15.30 yhdistyksen perähuoneessa.

Sähly: Sählyä pelataan syys- ja kevätkaudella Nuorisotalolla perjantaisin klo 12:30 Ryhmästä vastaa Juha Lahti, jolla on muutama Hyviksen maila mukana, jos sinulla ei ole omaa mailaa.Osallistumismaksua ei peritä. Jäsenet pelaavat kuntoilumielessä, mutta yhdistyksen joukkue on jo monta kertaa osallistunut MTKL:n palloiluturnaukseen. Turnauksissa on menestytty hyvin. Olemme olleet neljänsiä (Turussa 2006), voittajia (Seinäjoki 2007) ja kolmansia (Oulu 2008) Tampere (2009, pistesijoitus), Kuopio (2010,7.), Turku (2011,3.), pronssia 2017 ja 2018 . Ryhmä on hyvin lämminhenkinen ja yhteen henkeen puhaltava.

Masentuneiden vertaistukiryhmä: Mieli maasta keskusteluryhmää ma klo 15:30) ohjaa Helena Uunila/ hänen poissaolleessan joku muu jäsen. Ryhmä on tarkoitettu uusille jäsenille tai vähän aikaa jäsenenä olleille. Ryhmässä keskustellaan mielenterveysaiheista asioista.

Mielenterveysneuvola: Joka kuukauden toisena  keskiviikkona ajanvaraukseton mielenterveysneuvola klo 9-14 .  Mielenterveysneuvola on kaupungin tarjoamaa matalan kynnyksen palvelua kaikille mielenterveyskuntoutujille, joilla on terveyteen liittyviä kysymyksiä. TAUOLLA

Kimppakävely klo 13 keskiviikkoisin.

Vesijumppa: Joka tiistai klo 15 .Ohjaaja Sirpa Valenius.  Yhdistyksen eläkkeellä olevilta jäseniltä 3 €, muilta normaalihinta. Jumppa on avoin kaikille mielenterveyskuntoutujille.

SCH skitsofreniaa sairastavien oma vertaistukiryhmä parittomien viikkojen keskiviikkona klo 14. Ohjaajana toimii Terhi.

Moniääniset Mielen sisäisistä äänistä puhuminen on tärkeä askel kohti tasapainoisempaa elämää äänien kanssa.Ohjaa Tytti joka toinen to klo 14:30, parittomat viikot.

Voimavararyhmä torstaisin klo 16:15 (palkka)työssäkäyville, töihin palaaville ja opiskelijoille. Lisätiedot toiminnajohtaja@porinhyvis.fi

Vinyylilevyt parittomat viikot klo 15-16.

Erityisherkkien kokoontumiset klo 17:30 27.9., 25.10., 22.11., 13.12.

UINTIETU: Uimahallissa voi eläkkeellä oleva jäsen käydä uimassa 3€/kerta/ yksi uintikerta viikossa. Kassalla pitää sanoa oma nimiEläkkeellä olo pitää pystyä todistamaan.  Kesällä uintietu on käytössä Maauimalassa. Meriporin hallissa uiminen maksaa 2,50€.

Kaikista tapahtumista saa lisää tietoa jäsenkirjeestä tai käymällä täällä Valtakatu 9:ssä tai soittamalla esim Pialle 0405729431.

Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry:n toimintamuodot

Kohtaamisia matalalla kynnyksellä

Kohtaamispaikkamme sijaitsee keskellä kaupunkia, jossa tarjolla vertaistukea ! Hyvän Mielen Talo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka johon kaikki ovat tervetulleita selvinpäin!

Virkistysryhmät

palloilu,  kuntosali,  vesijumppa,  uinti,  kävely,  rentoutus,   maantieto, tietovisa

Keskusteluryhmät

Mieli maasta , kaksisuuntaiset , pakko-oireiset, riippuvaiset, moniääniset

Vireänä pitävä ”kuntouttava toiminta”

Kuntouttavan toiminnan tarkoituksena on tukea jäsenten yksilöllistä kuntotumisprosessia. Työtehtävät jaetaan joka maanantaisessa talokouksessa klo 13.
Yhdistyksessä tarjottavat lounaat  palkatun henkilön ja jäsenten yhteistyönä.  Talossa leivottavat leivonnaiset valmistetaan itse. Siivous. Jäsenet siivoavat toimitilat parityönä joka tiistai.

Ryhmien ohjaus. Jäsenet ohjaavat muutamia ryhmiä.
Kerhoisännyys /emäntänä toimiminen: sunnuntaisin ja viikonloppuisin jäsenet
vastaavat kerhotilojen aukiolosta ja kassa-/myyntityöstä.

Muu virkistystoiminta
tutustumiskäynnit,  retket ja tapahtumat,    esiintyjät,  satunnaisesti askartelua