#erimingle

Jottai erilaist SuamiAreenal

 erimingle

Tätä tapahtumaa oli ensin suunniteltu Helsingissä ja me porilaiset lähdimme suunnittelupöytään innolla mukaan vaikka alkuun koko ajatus oli vieras.

 

Porilaiset mielenterveyskuntoutujat ja työttömät järjestivät yhdessä arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa SuomiAreenaan osallistuville vaikuttajille uudenlaiset etkot maanantaina 11.7. klo 16 Keski-Porin kirkossa. Mukana ovat myös Mielenterveyden keskusliitto ja Tatsi ry.

 

Erimingle-niminen tapahtuma kokosi yhteen niin poliittisia päättäjiä, eri-ikäisiä työttömiä, yrityselämää kuin mielenterveyskuntoutujia.

 

Tilaisuudessa käännettiin päälaelleen kuvio, jossa työttömät ja mielenterveyskuntoutujat ovat vaikuttajatapaamisissa mukana usein enintään puheenaiheina. Eriminglessä he toimivat tilaisuuden isäntinä ja emäntinä.

Mukana olivat mm. porilainen mielenterveyskuntoutujien klubitalo Sarastus, Porin mielenterveysyhdistys Hyvis ry, Tatsin Valtaajat-projektin työttömät nuoret,Sosped säätiön Reaktori-hanke ja Porin seudun työttömät.

 

Ohjelmassa oli hyvää musiikkia, hävikkiruuasta kokattua naposteltavaa, puheenvuoroja ja kohtaamisia.

IMG_20160712_164512

Hävikkiruokaa kokattiin klubitalo Sarastuksen keittiössä ruoka-alan ammattilaisten johdolla. Ruuan valmistuksessa oli 100% mukana myös meidän hallituksen puheenjohtaja Pirkkoliisa ja hallituksen jäsen Anna. Tarjoilupuolella oli mukana myös ohjaaja Anne.

20160711_153533

Tilaisuudessa puhuvat lyhyesti arkkipiispa Kari Mäkinen, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka sekä nuoret pääkaupunkiseudulta ja Porista.

erimingle ruokajono

Tilaisuus oli mieleenpainuva ja osallistujamäärältään suuri. Ovella saatiin luku 330, mutta väkeä oli laskennan alkaessa jo kirkossa sisällä.

 

Hyviksen puolesta kiitän kaikkia mukana olleita ja toivon tilaisuudelle jatkoa .

 

Pia Vahekoski

toiminnanjohtaja

(Kuvat Pekka Simonen ja Pia Vahekoski)

 

Scroll to Top