Kukan päivä 13.5.2015

Kerro se Kukkasin Kukanpäivänä 13. toukokuuta vuonna 2015 saimme viedä
Hyvän Mielen Tervehdyksen Ruskahoviin, Porilaisen Palvelutalon asukkaille
ruukkuruusuin, lauluin, soitoin ja palloleikein. Virkistystä heidän päiväänsä.

Emmekä unohtaneet käden kosketuksen lämpöä luovaa tuntemusta.
hieroimme hellin ottein heidän jännittyneitä harteitaan, kovankin työn kovettamia lihaksiaan. Eräskin vanhus häntä hieroessani totesi että aivan vilu kaikkoaa ja  tulee lämmin olo.

Kauniit ruusut jotka ojensimme jokaiselle saatiin lahjoituksena Friitalan Löytötorin  kukkamyymälästä minkä omistaa Satakunnan vanhempainyhdistys
Musiikillisen tervehdyksensä toivat Sami ja Mikael Porin Antinkartanosta. Antinkartanon asukkaina ovat kehitysvammaiset. Heidän soitot ja laulut olivat ajoilta jotka sai  mielen herkistymään ja toivat mieliin muistoja eletystä elämästään vuosikymmenten takaa.
IMG_8390

Porin Hyvikseltä meitä Kukkatervehdyksen viejiä oli useita jäseniä, opiskelijoita,
hallituksen jäseniä sekä toiminnanjohtajamme Pia Vahekoski ja ohjaaja Marjaana.
Lopuksi saimme nauttia maittavat Pullakahvit koko porukan kanssa, minkä jälkeen toivotimme Hyvää kesää ja lähdimme kotiin ”Hyvillä Mielin”
Ja nähdään taas Hyviksellä, Meidän Hyvän Mielen Talolla

Alkujaan Mielenterveyden keskusliitto jäsenyhdistyksineen on viettänyt Kukanpäivää 13 Toukokuuta Ihmisten yhteyden päivää.Teemapäivällä Mielenterveyskuntoutujat halusivat muistaa laitoksissa olevia kohtalotovereitaan. Mutta päivä on vuosien myötä muuttunut yhteisöllisyyttä
laajemmin korostavaksi tapahtumaksi.

Yksin ei kenenkään ole hyvä olla, kukaan ei pärjää aivan yksin. Eristäytyneisyys aiheuttaa masennusta ja ongelmat kaatuvat niskaan moninkertaisina kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Yksin niitä miettiessä.
Läheiseltä saatu tuki auttaa yli vaikeiden aikojen.
Hyvät ihmissuhteet vaikuttavat myös Fyysiseen terveyteen ja
Parantavat elämänlaatua.

Porissa 20.05.2015 Helena Uunila

Scroll to Top