Syksyn jäsentiedote /retket /ryhmät/aukiolot

Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry           3/2015

Hyvän Mielen Talo

Valtakatu 9 28100 Pori

www.porinhyvis.fi  pmttt@porinhyvis.fi 02-6324626 – Olemme myös sosiaalisessa mediassa: facebookissa (Porin Hyvis) twitterissä (Porin talo) ja instagramissa (Porin Hyvis)

_______________________________________________________________________________________

Syksyinen tervehdys Porin Hyvän Mielen Talolta

Hyvän Mielen Talolle et tarvitse lähetettä tai diagnoosia. Porin mielenterveystoiminnan Tuki ry on Mielenterveyden keskusliittoon kuuluva mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys. Tervetuloa mukaan J Uusille kävijöille pidämme lyhyen esittelyn joka tiistai klo 13.

www.porinhyvis.fi on uudistunut, käythän kurkkaamassa. Haluaisitko vaikuttaa sivujen sisältöön? Voit lähettää pieniä kirjoitelmia / kannanottoja mielenterveyteen liittyvistä aiheista tai kertoa tuntemuksia tai kokemuksia Hyviksen retkiltä. Lähetä juttusi sähköpostilla Pialle /Marjaanalle niin me julkaisemme ne mahdollisesti kotisivuilla. Käsinkirjoitettuja juttuja emme ehdi muokata ja kirjoittaa. sähköpostiosoitteet:

toiminnanjohtaja@porinhyvis.fi ohjaaja@porinhyvis.fi

 

Tämän kirjeen mukana tulee jäsenmaksulomake niille, jotka sitä eivät ole vielä maksaneet.

 

Jäsenedut (jäsenmaksu 13€/vuosi)

 

 • Hyvän mielen toimintaa Hyviksellä (edullinen ruokailu ja pyykinpesu)
 • Mielenterveyden keskusliiton jäsenpalvelut ja Revanssi-lehti
 • Eläkkeellä olevat jäsenet voivat käydä uimassa yhden kerran viikossa jäsenhintaan 3€. Oma nimi mainitaan kassalla.
 • Edulliset retket
 • Ilmaiset luennot
 • Ryhmiä
 • Työtehtäviä ( ryhmien ohjaus, ruuanlaitto, siivous, respa, isäntä/emäntä)
 • Korjausompelupalvelua

Jäsenyydestä pääsee eroon, kun jättää kahdelta peräkkäiseltä vuodelta jäsenmaksun maksamatta tai ilmoittaa toimistoon.

Retkille ilmoittautumisesta

Jos jäsen peruuttaa retken retkipäivänä tai päivää ennen, retken hintaa ei palauteta, ellei esteen syy ole sairaalahoito.

Esimerkkejä

 • teatteri
 • risteily
 • Tallinna tms
 • kesän pitkä retki
 • ravintolassa tapahtuvat joulujuhlat

Tarvittaessa jäsen voi hoitaa itsenäisesti itselleen ”sijaisen” kyseiselle matkalle ja hoitaa myös kyseessä olevan maksuliikenteen itsenäisesti.

Käteismaksuja otetaan vastaan maanantaisin ja perjantaisin. Tilille maksaminen on toivottavaa, mutta tällöin muista ilmoittaa osallistumisesi /kysyä onko tilaa vaikka sähköpostilla.

Tilinumerot: OP FI 79 57008120 0807 88 , Nordea FI77 2005 1800 0424 82

Viimeinen ilmoittautumispäivä on myös viimeinen maksupäivä, jolloin myös maksujen on oltava tilillä!

 

Ryhmät käynnistyvät syyskuun ensimmäisellä viikolla, jos ei toisin mainita.

 • UuttaTarvitsemme varavetäjää, varsinaisen vetäjän ollessa estynyt. Kysy Pirkkoliisalta.

 

  • Mieli Maasta– ryhmä siirtyy päiväaikaan ja käynnistyy 14.9. klo 15:30. Ryhmästä vastaa puheenjohtaja Pirkkoliisa Nordlund. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko.
 • Kaksisuuntaisten vertaistukiryhmä 

 

 • Käynnistyy jo 14.9. ja kokoontuu siitä eteenpäin joka m Tarvitsemme varavetäjää, varsinaisen vetäjän ollessa estynyt. Kysy lisää Tytiltä.

Elokuu

11.8. (ti) klo 17 RAY Inhimillisiä uutisia -kiertue tulee Porin Hyvikselle.

Osallistuimme kesällä RAY:n Inhimillisiä uutisia- kisaan ja onnistuimme youtube- videolla herättämään heidän mielenkiintonsa. Video Onnen sirpaleita, löytyy MEKA TV:n youtubesivulta.

https://www.youtube.com/watch?v=mQ_JMP9zRwE

http://www.inhimillisiauutisia.fi/kesakiertue/

Tämän kiertueen vuoksi järjestämme pihajuhlat klo 17-19: grillausta (ym), muusikkovieraita, kesäpelejä.

Tule mukaan J

12.8. Pyörälenkki /autoretki Ruosniemen laguunille. Lähtö klo 12:30.

14.8.(pe) Opiskelijan järjestämä liikuntatapahtuma. Lähtö Hyvän Mielen Talolta klo 10. Pelataan mölkkyä, frisbeegolffia ja petankkia. Välissä syödään eväitä. Eväiden vuoksi ennakkoilmoittautuminen viimeistään 10.8. Ilmainen. Sään mukainen varustus!

19.8. Retki Mäntyluotoon ja Kalloon. Lähtö Hyvikseltä klo 12:30. Hyvis tarjoaa kahvit ja suolaista ja makeaa. Retkihinta 3€. Vertaiskuskeille maksetaan 0,20€/km (Kelan matkakorvauksen mukaan). Lisäsenttejä kyydissä olevien mukaan. Ilmoittaudu viimeistään 17.8.

27.8. (to) Onkikisat (toiveretki), lähtö Hyvikseltä klo 10. Mahtavat eväät ja palkinnot J Ilmoittaudu viimeistään ma 24.8.

28.8.(pe) Talo on suljettu henkilökunnan ja hallituksen kehittämispäivän vuoksi.

Syyskuu

3.9.(to) Syksyn ensimmäinen mielenterveysneuvola. Mielenterveysneuvolaan voi tulla asioimaan ja juttelemaan klo 9-15 välillä. Toiminnasta vastaa terveydenhoitaja Päivi Koivumäki.

 

6.-8.9. (su-ti) Matka Tallinnaan. Ilmoittautuminen tälle retkelle on päättynyt.

Lähtö linja-autoasemalta 13:20 ja paluu tiistaina samaan paikkaan klo 20:15.

Talo on suljettu tämän ajan.

 

15.9.(ti) Retki Repolinnaan Reposaareen. Lähtö Hyvikseltä klo 9:30 ja paluu samaan paikkaan klo 19. Retkellä syödään, ulkoillaan, saunotaan ja pelaillaan. Retken hinta 5€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautua voi vielä 11.9.

 

25.9.(pe) Grillikausi päättyy. Nautitaan sadonkorjuuherkkuja ja musiikkiesityksistä.

 

Lokakuu

 

1.10. (to) 12:30 > ohjelmaa naisille (muotia, kauneutta, puhetta tilannepukeutumisesta). Tarjoilun vuoksi ilmoittaudu viimeistään 28.9.

 

8.10. (to) klo 12:30 > ohjelmaa miehille (pelaamista, elokuvaa, juttelua yms). Tarjoilun vuoksi ilmoittaudu viimeistään 5.10.

 

19.-20.10. (ma-ti) Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka vierailee Porissa ja Harjavallassa.

 

Kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään 19.10. klo 17- 19 kirjaston auditoriossa.

 

Tiistaina toiminnanjohtaja saattaa ehtiä käymään Hyviksellä ennen Harjavallan sairaalan tiloissa järjestettäviä minimessuja. Minimessut ovat tarkoitettu sairaalan potilaille, henkilökunnalle ja potilaiden omaisille. Messujen tarkoitus on lisätä tietoisuutta kolmannella sektorilla tehtävästä mielenterveystyöstä. Messuyleisölle esitetään myös Hyviksen jäsenten tekemä lyhytelokuva ”Onnen sirpaleita”.

 

Näistä tapahtumista ja vierailuista kerrotaan lisää ilmoitustaululla, netissä ja facebookissa.

 

29.10. (to)klo 12:30 Kokemuspuheenvuoro masennuksesta. Alustajana puheenjohtaja Pirkkoliisa Nordlund. Kahvitarjoilu.

 

30.10.(pe) klo 19 menemme Porin teatteriin katsomaan näytelmää Housut pois. Jäsenhinta 25€, ei-jäsen 33,50€ Ilmoittaudu maksun kanssa viimeistään 5.10.Lippuja on varattu ryhmällemme 25, joten ole nopea J

 

Marraskuu

 

12.11. (to) klo 14Saara Sutisen (Suomen Skitsofreniayhdistys ry) kokemuspuheenvuoro skitsofreniasta kuntoutumisesta ja äänien kuulemisesta. Luento on ilmainen ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu.

 

15.11.(su) Perinteinen kynttilätapahtuma itsemurhaan kuolleiden muistoksi Keski-Porin kirkossa klo 18. Kynttiläkulkue lähtee Porin Hyvän Mielen Talon sisäpihalta klo 17:45. Kynttilät sytytetään kirkon vähiten tuuliseen päätyyn. Kirkossa hiljentyminen sisältää musiikkia ja pieniä puheenvuoroja. Lopuksi glögitarjoilu ja mahdollisuus keskusteluun. Tilaisuuden järjestelyissä ovat mukana Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry, Finfami Satakunta ja Porin seurakuntayhtymä. Tapahtuma kestää tunnin.

 

Viikko 47 Valtakunnallinen Mielenterveysviikko.

 

16.11. (ma) Avoimet ovet Hyvän Mielen Talolla klo 10-15 Voit tuoda avoimille oville mm. ystäväsi tai omaisesi. Avoimien ovien yhteydessä esitetään Hyviksen elokuvaryhmän lyhytelokuva ”Onnen sirpaleita”. Elokuvaesitykset alkavat klo 10:30 ja klo 14. Tarjoamme kävijöille pientä suolaista ja kahvin/teen.

 

17.11. (ti) Matka Mielenterveysmessuille Helsinkiin. Lähtö Valtakatu 9:stä kadun puolelta klo 8. Yhdistyksen jäsenille 8€. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ruokailut, kahvit ym. jokainen maksaa itse. Messuilla on mielenkiintoisia ja ilmaisia yleisöluentoja.

klo 12.45 -13:30 Jännittäminen osana elämää

klo 13- 13:45 Voimaannuttava valokuvaus

klo 14-14:45 Diabetes, mielenterveys ja ristiinsairastuminen

 

Luentojen lisäksi oheisohjelmaa, josta tiedämme myöhemmin lisää. Viime vuonna oli ainakin karaokea ja bingoa.

Messuilla on kattavaa tietoa hoito- ja kuntoutuspalveluista, järjestöistä, viranomaisista, koulutuksesta, mielenterveyden tukemisesta sekä muista kävijöitä kiinnostavista aiheista. Toivotamme kaikki messukävijät sekä entiset ja uudet näytteilleasettajat lämpimästi mukaan tapahtumaamme

 

Ilmoittautuminen päättyy 9.11. Retki voidaan perua, jos osallistujamäärä jää vähäiseksi.

 

20.11. (pe) taiteilija Jorma Heikkinen luennoi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja siitä kuntoutumisesta klo 10. Kahvitarjoilu

 

Ruokailun jälkeen klo 12 keskitytään voimauttavaan kuvankäsittelyyn Jorman johdolla. Voit ottaa oman kannettavan tietokoneesi mukaan, jossa sinulla on kuvia valmiina / kameran ja siirtojohdon, jolla saat vasta ottamasi kuvasi siirrettyä.

 

Tietovisa ja bingo peruttu tältä päivältä!

 

22.11. (su) Hyväntekeväisyyskonsertti Teljän kirkossa klo 14.

Konsertissa esiintyvät: sopraano Reetta Haavisto, vanhan musiikin yhtye Voices Arctopolii ja trio Albrekt Reetta Haavistoa säestää kanttori Anne-Marie Grundstén.

Konsertin käsiohjelmasta saatava tuotto ohjataan Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry:lle. Käsiohjelmaa voi ostaa ennakkoon Hyvikseltä ja sitä myydään myös ovella. Hinta 15€.

Konsertin järjestää Porin seurakuntayhtymän sairaalasielunhoito. Konsertin jälkeen on tarjolla kahvia ja leivonnainen.

Tarvitsemme vapaaehtoisia myymään käsiohjelmaa ja järjestämään tarjoilua.

 

26.11. (to) klo 16 Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry:n sääntöjen määräämä vuosikokous. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2015 ja valitaan uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Keitto- ja kahvitarjoilu alkaa klo 15:45.

 

30.11. (ma) klo 10:30- 13 jouluaskartelua kierrätysmateriaaleista. Ohjaajana opiskelijat /Marjaana.

 

Joulukuu

 

4.12.(pe) Perinteiset joulujuhlat ravintola Merimestassa. Lähtö Hyvän Mielen Talolta klo 17. Paluukuljetus Merimestasta lähtee klo 22:30. Juhlissa syödään hyvin, lauletaan, tavataan joulupukki ja järjestetään arpajaiset. Joulujuhlamaksu jäseniltä 25€ ja ei-jäseniltä 35€. Tämä retki on maksettava viimeistään 27.11.

 

8.12.(ti) klo 13 joululaulutilaisuus. Mahdollinen laulattaja selviää myöhemmin. Myynnissä pipareita, torttuja, glögiä ja muita joulukuun sesonkituotteita.

 

23.12.(ke) klo 11-13 ilmainen joulupuuro jäsenille. Suljemme klo 14.30

 

Käteismaksuja otetaan vastaan maanantaisin ja perjantaisin. Tilille maksaminen on toivottavaa, mutta tällöin muista ilmoittaa osallistumisesi /kysyä onko tilaa vaikka sähköpostilla. Tilinumerot: OP FI 79 57008120 0807 88 , Nordea FI77 2005 1800 0424 82

Viimeinen ilmoittautumispäivä on myös viimeinen maksupäivä, jolloin myös maksujen on oltava tilillä!

 

Joulun aikaan poikkeuksellisia aukioloaikoja

23.12. (ti) klo 11 alkaen jäsenille ilmainen joulupuuro. Hyvis suljetaan klo 15.

24.-25.12. (ke-to) Talo on suljettu.

26.12.,27.12. Talo on avoinna jäsenvoimin klo 14-17.

31.12. Talo suljetaan klo 14.

1.1.- 2.1.suljettu. 6.1. suljettu.

 

 

 

Hyvän Mielen Talon lankanumero 02-632 46 26

Puheenjohtaja             Pirkkoliisa Nordlund                  0400 935 564

Toiminnanjohtaja        Pia Vahekoski                             040 5729431

Ohjaaja                          Marjaana Väkiparta                   040 356 4192

 

Palkkatuella palkatun Zinaidan tavoitat lankanumerosta, kuten myös kaikki harjoittelijat ja työkokeilijat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porin Hyvän Mielen Talon viikko-ohjelma elokuu-joulukuu          

(muutokset mahdollisia ja kaikissa ryhmissä on parin viikon joulutauko)

 

Maanantai avoinna 9-15:30

keittolounas klo 12 (ruokailuun ilmoittaudutaan viimeistään klo 10, 02-632 46 26)

talokokous klo 13

kaksisuuntaisten vertaistukiryhmä klo 14

Mieli maasta klo 15:30 (parittomat viikot)

 

Tiistai avoinna 10:30-15:30

lounas klo 12 (ruokailuun ilmoittaudutaan viimeistään klo 10, 02-632 46 26)

uudet kävijät ovat tervetulleita tutustumaan klo 13

Onnen sirpaleita klo 14 (syksyllä ryhmän sopimuksen mukaan)

vesijumppa keskustan uimahallissa radalla 8 klo 15

 

Keskiviikkona avoinna klo 9-18

naisten toimintaa klo 10

lounas klo 12

kimppakävely klo 13

maantietoa/historiaa klo 14 (10.9. alk.)

rentoutus klo 15:30, karaoke klo 16-18

 

Torstai avoinna klo 9-15:30

mielenterveysneuvola joka kk ensimmäisenä torstaina (poikkeuksena syyskuu)

levyraati klo 11

lounas klo 12 (ruokailuun ilmoittaudutaan viimeistään klo 10, 02-632 46 26)

diakoniatyöntekijä paikalla iltapäivällä (27.8., 10.9.,1.10.,15.10.,29.10., 12.11., 26.11., 10.12.)

kuntopiiri Porin nuorisotalolla klo 14

 

Perjantai avoinna 9-14:30

bingo klo 10 (huom)

tietovisa klo 11

sähly nuorisotalolla klo 12:30

 

Sunnuntaina avoinna 14-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikuisten värityskirja

 

Alla oleva teksti on lainausta ET-lehden verkkosivuilta.

”Suomessa on meneillään värityskirjabuumi. Ihmeellisintä siinä on se, että värityskirjoja hamstraavat nyt tavalliset aikuiset. Ja heille tehdään omia, aikuisten värityskirjoja.

Parhaimmillaan kirjakaupan hyllyssä voi olla toistakymmentä aikuisten värityskirjaa.

Miksi tarvitsemme aikuisten värityskirjan, Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori, aivotutkija Minna Huotilainen?

– Ensinnäkin, värityskirjat ovat nyt kovasti muodissa ja erityisesti eteläeurooppalaiset ovat innostuneet värittämisestä. Ehkäpä värittäminen on siksi suosittua, että moni ei tänä päivänä enää osaa kutoa sukkaa tai tehdä kirjontatöitä, mutta kuka tahansa osaa värittää. Värit piristävät ja innostavat, Huotilainen kuvailee.

Työterveyslaitos (TTL) haluaa olla mukana tässä laajenevassa ilmiössä, ja sekin on julkaisemassa oman, aikuisten värityskirjan. Kirjan voi tulostaa ilmaiseksi verkosta ihan kuinka monta kertaa vain, ja värittää uudelleen ja uudelleen.

Huotilaisen mukaan värittäminen sopii kaikille lapsesta vanhukseen, ja tämä on otettu huomioon myös TTL:n värityskirjassa. Mitään lapsellisen hauskoja, pienempien värityskirjoista tuttuja eläinkuvioita ei siitä löydy.

http://www.ttl.fi/fi/15_minuuttia/minna_huotilainen/sivut/default.aspx

Osallistu Hyviksen värityskilpailuun omasta värityskirjastasi otetulla sivulla tai internetistä tulostetulla tai tule hakemaan sellainen Hyvikseltä.

Kuvista voidaan tehdä näyttely tai koota kansio. Kolme parasta palkitaan pienellä palkinnolla. Kilpailun raati koostuu hallituksesta ja talokokouksen valitsemasta 1-2 jäsenestä. Kilpailu päättyy 31.10.

 

Yhdistyksen jäsenistöltä on tullut toive, että tehtäisiin pidempi ulkomaanmatka yhdessä.

Jos olet kiinnostunut pitkästä ryhmämatkasta, ota yhteyttä ja kerro

 

 1. a) mitä olisitte valmiita matkasta maksamaan?
 2. b) kiinnostaako matka kevät-,kesä-, syyskohteisiin?

(esim. Kreikka, Italia, Espanja, Kroatia, Turkki, Bulgaria)

Näissä on lämmintä lokakuulle asti.

 1. C) vai matkat talvi-kevätkohteisiin? (Kanarian saaret,Madeira,Egypti)

 

Scroll to Top