Vertaisohjaajat

Vertaisohjaaja

Helena Uunila

Hei! Olen Helena Uunila ja toimin Hyviksellä vertaistukiohjaajana Mieli Maasta-ryhmässä. Minulle onnistumisen tunteen ryhmänvetämisessä tuo se, kun ryhmäläiset tulevat kerta toisensa jälkeen tapaamisiin.

Tärkeää on myös se, ettemme aina puhu sairaudesta vaan myös elämän iloista. On hienoa, että ryhmän myötä olen oppinut tuntemaan paljon uusia ihmisiä. Vertaistukiohjaamista minulla ohjaa ajatus ”kun antaa niin myös saa”. Toivon, että Hyviksen toiminta säilyy samanlaisena ja samanlaatuisena. Hyvää mieltä Hyvikseltä!

Vertaisohjaaja

Tytti Wahlman

Hei! Olen Tytti Wahlman ja olen Porin Hyviksen vertaistukiohjaaja ryhmissä kaksisuuntaiset, naisten ryhmä ja moniääniset. Keskeisimmän onnistumisen kokemuksen olen saanut eräässä ryhmässä, kun eräs jäsen laittoi ryhmään osallistumisen erään toisen asian edelle. Silloin ymmärsin, miksi teen tätä työtä. Parasta vertaistukiryhmissä on, kun ryhmäläiset intoutuvat keskustelemaan. Se antaa paljon. Siksi toivoisinkin, että kaksissuuntaisten ja moniäänisten ryhmää saisi markkinoitua enemmän ja näin ollen myös lisää ryhmäläisiä. Naisten ryhmässä parasta olisi, jos saisimme mukaan nuorempiakin naisia mukaan ja näin myös eri sukupolvien ajatukset tulisivat keskusteluihin mukaan. Hyviksen jäsenille ja mahdollisille uusille jäsenille haluaisin lähettää seuraavat terveiset: miettimisestä toimeksi! Tulkaa rohkeasti mukaan ryhmiin, sillä ryhmissä on monenlaisia ihmisiä! Vaikka ryhmissä saatkin jakaa kokemuksesi sairauden kanssa elämisestä saman kokeneiden kanssa, niin ryhmät ovat paljon muutakin. Emme läheskään aina keskustele sairaudesta. Ja jos keskustelu tuntuu vaikealta, niin se ei ole pakollista. Voit tulla ryhmään katsomaan ja kuuntelemaan. Toivotankin kaikki lämpimästi tervetulleiksi ryhmiin; mielellämme otamme juuri Sinut mukaan!

Vertaisohjaaja

Terhi Kykkänen

Hei! Olen Terhi Kykkänen, Porin Hyviksen vertaistukiohjaaja ja kokemusasiantuntija. Ohjaan tällä hetkellä SCH-ryhmää. Minulla parasta antia vapaaehtoistyössä on loistava palaute, joita ryhmästä saan ja olenkin tehnyt vapaaehtoistyötä jo kolme vuotta. Tärkein ohjenuora minulle on se, että kaikilla on tarve tulla hyväksytyksi ja saada vertaistukea. Silloin voimme kaikki paremmin. Tulevaisuudessa haluan edistää ryhmätyöskentelyä ja erilaista ryhmätoimintaa. Erityinen osaamisalueeni löytyy leipomisen ja ruuanlaiton parista, ja näiden asioiden parissa viihdyn myös vapaa-aikani.
Kokemusasiantuntijuus on minulle merkittävä asia ja tulevaisuudessa haluankin kehittää myös kokemusasiantuntijaluentoja-ja puheenvuoroja. Myös somettaminen ja tiedottaminen kiinnostaa.
Hyviksen jäsenille ja mahdollisille uusille jäsenille haluan välittää seuraavat terveiset: toivottavasti kaikilla on ja tulee jatkossakin olemaan hyvä olla minun ohjaamissani ryhmissä. Teen tätä sydämelläni.

Scroll to Top